Tjkoztats a Kzponti Hitelinformcis Rendszerrl

A Kzponti Hitelinformcis Rendszerben nyilvntartott adatok kezelsnek clja

A Kzponti Hitelinformcis Rendszer (KHR) a hazai pnzgyi intzmnyek kezelsben ll hitelinformcis adatbzis, amely hozzjrul ahhoz, hogy a hitelt nyjtk felmrjk a hitelt ignylk hitelkpessgt. Ennek segtsgvel a hitelezsi kockzatok sszessgben cskkenthetk, a felels hitelezsi tevkenysg knnyebb vlhat, az orszg pnzgyi rendszere vdhet olyan szemlyekkel, szemben, akik korbban visszalseket kvettek el a pnzgyi piacon. A KHR-re vonatkoz jogszablyokat a 2011. vi CXXII. trvny a kzponti hitelinformcis rendszerrl rgzti (tovbbiakban: KHR tv.).

A KHR mind a pozitv hiteltrtnetet, mind a negatv informcikat (mulasztsok, visszalsek, csalsok), mind pedig az adssgrendezsi eljrshoz kapcsold informcikat kpes rgzteni.

A KHR-ben kizrlag a trvnyben meghatrozott adatok trolhatk, s az adatok kizrlag a trvnyben meghatrozott clokra hasznlhatk fel, valamint csak az arra jogosult pnzgyi szervezeteknek adhatk ki, szigor trvnyi felttelek alapjn. A KHR-t mkdtet vllalkozs (KHR-t az MNB ltal engedlyezett s folyamatosan felgyelt vllalkozs mkdtethet, Magyarorszgon jelenleg a BISZ Zrt. ltja el a feladatot) felels az adatok teljes kr s napraksz nyilvntartsrt. A KHR-ben rgztett adatok banktitoknak minslnek, s ennek megfelel jogi vdelem alatt llnak. Nem jelenti a banktitok srelmt ezen adatok BISZ Zrt. rszre trtn tadsa, illetve ezen adatok pnzgyi szervezetek rszre trtn szolgltatsa.

A CASPER Consumer Finance Zrt. adatokat
 • szolgltat a szerzds megktse, valamint bizonyos esemnyek bekvetkezsekor s
 • kap a KHR adatbzisbl a szerzds eltt a hitelkpessg megllaptshoz.
1) Szerzdsktst megelz adattvtel

A CASPER Consumer Finance Zrt. a szerzdsktst megelzen a hitelkpessg megllaptshoz a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozstl a kvetkez adatokat veszi t: a) termszetes szemly gyfl esetben amennyiben korbban, rsbeli nyilatkozatban hozzjrult, hogy ms pnzgyi szervezet tvegye a KHR tv. mellklet II. fejezetnek 1.1-1.4 s 1.6 pontjai szerinti KHRben rgztett adatokat (lsd jelen tjkoztat mellklett); b) termszetes szemly gyfl esetben amennyiben korbban rsbeli nyilatkozatban nem jrult hozz adatai lekrdezshez a KHR tv. mellklet II. fejezetnek 1.1, 1.2 e)-g) alpontok, 1.3.-1.6. pontja szerinti adatokat (lsd jelen tjkoztat mellklett); c) vllalkozsok esetn a KHR tv. mellklet II. fejezetnek 2.1-2.4. pontjai szerinti adatokat (lsd jelen tjkoztat mellklett);

A CASPER Consumer Finance Zrt. a hitelignyls sorn
 • a fizetsi mulasztssal rintett gyfelek,
 • brsgi tlet szerint a hitelignyls sorn bizonytottan valtlan adatokat kzl gyfelek,
 • brsgi tlet szerint a krtyavisszals miatt a KHR-be kerlt gyfelek adatait ezen gyfelek hozzjrulsa nlkl is lthatja.
2) Adattads

A CASPER Consumer Finance Zrt, mint referenciaadat-szolgltat - az gyflvdelmi szablyok figyelembevtelvel - t munkanapon bell kteles az ltala kezelt referenciaadatokat a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs rszre rsban tadni.

2.1. Szerzdsktshez kapcsold adattads

A CASPER Consumer Finance Zrt. az adatszolgltats trgyt kpez szerzds megktst kveten a KHR tv. rendelkezsei alapjn - tadja a KHR rszre

a) a termszetes szemly KHR tv. mellklet II. fejezetnek 1.1. pontja s az 1.2. pontjnak a)-d) s k) alpontja szerinti adatait (lsd jelen tjkoztat mellklett),

b) a vllalkozsok (gazdasgi trsasg, fiktelep, egyni vllalkoz) KHR tv. mellklet II. fejezetnek 2.1. pontja s 2.2 pontja a)-d) s l) alpontja szerinti adatait (lsd jelen tjkoztat mellklett).

Az adatok KHR-be trtn tadst megelzen a CASPER Consumer Finance Zrt. beszerzi a termszetes szemly gyfl rsbeli nyilatkozatt arra vonatkozan, hogy hozzjrul-e az adatai KHR-bl trtn, ms pnzgyi szervezet ltali tvtelhez. (Kivtelt kpeznek ez all a hitelmulasztshoz, csalshoz, visszalshez kapcsold nyilvntartsok.) A hozzjrulst a termszetes szemly gyfl - az adatok KHR-ben trtn nyilvntartsnak idtartama alatt - brmikor megadhatja. Amennyiben nem adja meg hozzjrulst, ennek tnyt is rgzti a KHR s ezt megismerhetik a pnzgyi szervezetek. A hozzjruls vagy annak megtagadsa az gyfl sszes szerzdsre kiterjed s brmikor szabadon mdosthat.

2.2. Szerzds futamideje alatt trtn adattads

a) rendszeres: az gyfl havonta fennll tketartozsainak sszege s pnzneme, a szerzdses sszeg trleszt rszletnek sszege s devizaneme;

b) eseti: Amennyiben az gyfl az adatszolgltats trgyt kpez szerzds hatlya alatt eltrlesztst teljest, a CASPER Consumer Finance Zrt. az eltrlesztst kvet t munkanapon bell tadja a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs rszre a KHR tv. mellklete II. fejezet 1.2 pont i) alpontja, illetve 2.2 pont j) alpontja szerinti adatot. (lsd jelen tjkoztat mellklete)

2.3. Specilis esetek
a) Fizetsi ksedelem
A CASPER Consumer Finance Zrt. a ksedelmesen teljest gyfl esetben a kvetkezk szerint adja t a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs rszre az albbi adatokat:
 • a termszetes szemly gyfl
  • fizetsi ktelezettsgnek oly mdon nem tesz eleget, hogy a lejrt s meg nem fizetett tartozsnak sszege meghaladja a ksedelembe ess idpontjban rvnyes legkisebb sszeg havi minimlbrt s e minimlbrsszeget meghalad ksedelem folyamatosan, tbb mint kilencven napon keresztl fennllt (a KHR tv. mellklet II. fejezetnek 1.1-1.2 pontja szerinti adatok kerlnek tadsra, lsd jelen tjkoztat mellklett)

 • nem termszetes szemly gyfl (vllalkozs)
  • fizetsi ktelezettsgnek oly mdon nem tesz eleget, hogy a lejrt s meg nem fizetett tartozsa tbb mint harminc napon keresztl fennllt (a KHR tv. mellklet II. fejezetnek 2.1-2.2 pontja szerinti adatok kerlnek tadsra, lsd jelen tjkoztat mellklett)

b) Csals miatt elutastott hitelkrelmek

A CASPER Consumer Finance Zrt. a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs rszre rsban tadja annak a termszetes szemlynek a KHR tv. mellklet II. fejezetnek 1.1 s 1.3. pontja szerinti adatait (lsd jelen tjkoztat mellklete), aki a klcsnszerzds megktsnek kezdemnyezse sorn

a) a szerzds megktsnek kezdemnyezse sorn az gyfl valtlan adatot kzl s ez okirattal bizonythat, illetve

b) hamis vagy hamistott okirat hasznlata miatt a brsg jogers hatrozatban a 2013. jnius 30-ig hatlyban volt, a Bntet Trvnyknyvrl szl 1978. vi IV. trvny 274-277. -ban (kzokirat hamists, magnokirat-hamists) vagy a Bntet Trvnyknyvrl szl 2012. vi C. trvny 342., 343., (kzokirat hamists), 345. (hamis magnokirat felhasznlsa) s 346. -ban (okirattal val visszals) meghatrozott bncselekmny elkvetst llaptja meg;

c) Csaldi Csdvdelmi Szolglat

A Csaldi Csdvdelmi Szolglat a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs rszre rsban tadja azoknak a termszetes szemlynek a KHR tv. mellklet II. fejezetnek 1.1 s 1.6 pontja szerinti adatait (lsd jelen tjkoztat mellklete), akik az adssgrendezsi eljrsba adsknt, adstrsknt vagy egyb ktelezettknt bevonsra kerltek.

  A fenti adattadsrl a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs rsban rtestst kld azon referenciaadat-szolgltatk rszre, akik az rintett termszetes szemlyhez tartozan a KHR-ben az adatszolgltats trgyt kpez szerzdsek alapjn fennll kvetelssel rendelkeznek.

  A Csaldi Csdvdelmi Szolglat s a KHR tv. 5. (2) bekezds szerinti adattadst elvgz referenciaadat-szolgltat a nyilvntartott szemlyrl a szerzds illetve az adssgrendezsi eljrs idtartalma alatt rtestst krhet a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozstl a kezelt adatokban bekvetkezett vltozsrl, a nyilvntartott szemlynek a termszetes szemlyek adssgrendezsi eljrsnak kezdemnyezsekor tett nyilatkozata alapjn.

3. Adatkezels idtartama
   a) Lakossgi alrendszer (termszetes szemly gyfl)

A szerzdses jogviszony megsznst kveten futamid szerinti ktelezettsg kifutsa vagy az eredeti futamid eltti eltrleszts esetn, azaz a teljes tartozs mulaszts nlkli teljes megfizetse esetn (n. pozitv szerzds) - az adatok egy munkanapon bell vglegesen s vissza nem llthat mdon trlsre kerlnek a KHR-bl. Amennyiben a fogyaszt rsban kri, engedlyezi pozitv trolhatsgi nyilatkozat megadsval a jvbeni pozitv hitelbrlat rdekben - az adatai a szerzds megsznst kvet 5 vig mg a KHR-ben maradhatnak. Ezen krs brmikor visszavonhat, melynek eredmnyekppen a nyilvntartott adatok trlsre kerlnek.

A KHR-ben negatv mulasztsknt szerepl tartozsokra (lsd jelen tjkoztat 4a pontja) vonatkoz adatok

   a) amennyiben az gyfl ltali teljests kvetkeztben sznik meg a tartozs, gy a tartozs teljestsnek, kifizetsnek napjtl szmtott 1 v utn trldnek vglegesen s vissza nem llthat mdon a KHR-bl,

   b) amennyiben egyb mdon (pl. pnzintzeti vesztesg elszmolsval), gy az adatok 5 v utn kerlnek trlsre.

A nyilvntartott adatok az albb meghatrozott idponttl szmtott 5 vig maradnak a KHR-ben, s ezen idszak alatt hozzjruls nlkl is felhasznlhatk a hitelkpessg vizsglathoz. Az t v letelte utn vglegesen s vissza nem llthat mdon trlsre kerlnek a nyilvntartott adatok
 • csals miatt elutastott hitelkrelmek esetn az adattadstl szmtva,
 • kszpnz helyettest eszkzkkel (pl. bankkrtya) trtn visszalsek esetn az adattadstl szmtva.

A KHR-ben negatv mulasztsknt szerepl tartozsokra (lsd jelen tjkoztat 4a pontja) vonatkoz adatok amennyiben a tartozs nem sznt meg az tadstl szmtott 10 vig maradnak a KHR-ben s ezen idszak alatt felhasznlhatk a hitelkpessg vizsglathoz az gyfl hozzjrulsa nlkl is.

Az adssgrendezsi eljrshoz kapcsoldan a KHR-ben nyilvntartott adatok trlsnek idpontjai:
 • az adssgrendezsi eljrs megsznsnek dtuma,
 • a brsgon kvli adssgrendezs sikertelensge esetn a Csaldi Csdvdelmi Szolglat rszre trtn bejelentsnek napja,
 • a brsgi adssgrendezsi eljrst elutast brsgi vgzs jogerre emelkedsnek napja,
 • a brsgon kvli adssgrendezsi megllapods hatlya megsznst megllapt brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek dtuma,
 • a brsgi adssgrendezsi egyezsg hatlya megsznst megllapt brsgi hatrozat esetn az ezt megllapt brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek dtuma,
 • az ads (adstrs) mentestsrl szl brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek dtuma,
 • az adst mentest hatrozat hatlyon kvli helyez brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek napja,
 • az adssgrendezsnek az ads, adstrs menteslse nlkli megszntetsrl rendelkez brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek dtuma,
 • a brsgon kvli adssgrendezs sikeres lezrsnak a Csaldi Csdvdelmi Szolglat rszre trtn bejelentse napja.
   c) Vllalkozi alrendszer

A szerzdses jogviszony megsznst kveten futamid szerinti ktelezettsg kifutsa vagy az eredeti futamid eltti eltrleszts esetn, azaz a teljes tartozs mulaszts nlkli teljes megfizetse esetn (n. pozitv szerzds) - az adatok 5 v utn vglegesen s vissza nem llthat mdon trlsre kerlnek a KHR-bl.

A KHR-ben negatv mulasztsknt szerepl tartozsokra vonatkoz adatok

a) amennyiben a mulaszts rendezsre kerl, gy a ksedelmes tartozs megsznsnek napjtl szmtott 5 v utn trldnek vglegesen s vissza nem llthat mdon a KHR-bl,

b) amennyiben a ksedelem fennll, az adatok felviteltl szmtott 10 v utn trldnek a KHR rendszerbl.

Elfogadhely visszals esemny bekvetkezskor az adatok elvlsi ideje a felviteltl szmtott 5 v.

4. Informcikrs a KHR-ben nyilvntartott adatokrl

Az gyfl jogosult tjkoztatst krni arrl, hogy milyen adatai szerepelnek a KHR-ben, s ezen adatait mely referenciaadat-szolgltat adta t. A CASPER Consumer Finance Zrt. a tjkoztats irnti krelmet a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozsnak haladktalanul, de legksbb kt munkanapon bell tovbbtja, amely hrom napon bell a krt adatokat zrt mdon megkldi a CASPER Consumer Finance Zrt-nek, amely azt, a kzhezvtelt kveten ugyancsak zrt mdon, trtivevnyes levlkldemny formjban haladktalanul, de legksbb kt munkanapon bell eljuttatja az gyflnek. (KHR tv. 15. (8))

A KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs a tjkoztatsi ktelezettsgt - ha az gyfl ezt kri - elektronikus adatkzls tjn is teljestheti. (KHR tv. 15. (9))

A CASPER Consumer Finance Zrt. a tjkoztatsrt kltsgtrtst s egyb djat nem szmol fel. (KHR tv. 15. (7))

5. Kifogsemels a KHR-ben nyilvntartott adatok kezelse ellen

Az gyfl kifogst emelhet adatainak a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs rszre trtnt tadsa, azoknak a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs ltal trtn kezelse ellen, s krheti a referenciaadat-helyesbtst, illetve trlst. (KHR tv. 16. (1))

Az gyfl a kifogst kzvetlenl a CASPER Consumer Finance Zrt-hez vagy a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozshoz rsban nyjthatja be. (KHR tv. 16. (2))

A CASPER Consumer Finance Zrt. illetleg a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs kteles a kifogst annak kzhezvtelt kvet t munkanapon bell kivizsglni, s a vizsglat eredmnyrl az gyfelet rsban, trtivevnyes levlkldemny formjban haladktalanul, de legksbb a vizsglat lezrst kvet kt munkanapon bell tjkoztatni. (KHR tv. 16. (4))

Az gyfl adatainak jogellenes tadsa s kezelse miatt, illetleg azok helyesbtse vagy trlse cljbl a CASPER Consumer Finance Zrt. s a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs ellen keresetet indthat. A keresetlevelet a tjkoztat levl kzhezvtelt kvet harminc napon bell az gyfl lakhelye szerint illetkes jrsbrsghoz kell benyjtani. Hatridben elterjesztettnek kell tekinteni a keresetlevelet, ha azt a hatrid utols napjn ajnlott kldemnyknt postra adtk, vagy elektronikus ton az informatikai kvetelmnyeknek megfelelen elterjesztettk. E hatrid elmulasztsa miatt igazolsnak van helye. (KHR tv. 17. (1))

Az gyfelet a keresetindtsi jog akkor is megilleti, ha a CASPER Consumer Finance Zrt, illetve a KHR-t kezel pnzgyi vllalkozs tjkoztatsi ktelezettsgnek nem tett eleget. A keresetlevl benyjtsra nyitva ll hatridt ez esetben a tjkoztatsi ktelezettsgre megllaptott hatrid letelttl kell szmtani. (KHR tv. 17. (2))

Mellklet A KHR-ben az gyfelekrl nyilvntarthat adatok (KHR tv. mellklet II. fejezete)
1. Termszetes szemlyekkel kapcsolatban nyilvntarthat adatok:
1.1. Azonost adatok:
a) nv,
b) szletsi nv,
c) szletsi id, hely,
d) anyja szletsi neve,
e) szemlyi igazolvny (tlevl) szm vagy egyb, a szemlyazonossg igazolsra a polgrok szemlyi adatainak s lakcmnek nyilvntartsrl szl 1992. vi LXVI. trvny szerint alkalmas igazolvny szma,
f) lakcm,
g) levelezsi cm,
h) elektronikus levelezsi cm.
1.2. Az adatszolgltats trgyt kpez szerzds adatai:
a) a szerzds tpusa s azonostja (szma),
b) a szerzds megktsnek, lejratnak, megsznsnek idpontja,
c) gyfli minsg (ads, adstrs),
d) a szerzds sszege s devizaneme, valamint a trleszts mdja s gyakorisga,
e) a KHR tv. 11. (1) bekezdsben meghatrozott felttelek bekvetkezsnek idpontja,
f) a KHR tv. 11. (1) bekezdsben meghatrozott felttelek bekvetkezsekor fennll lejrt s meg nem fizetett tartozs sszege,
g) a lejrt s meg nem fizetett tartozs megsznsnek mdja s idpontja,
h) a kvetels msik referenciaadat-szolgltat rszre trtn truhzsra, perre utal megjegyzs,
i) eltrleszts tnye, ideje, az eltrlesztett sszeg s a fennll tketartozs sszege, pnzneme,
j) fennll tketartozs sszege s pnzneme,
k) a szerzdses sszeg trleszt rszletnek sszege s devizaneme.
1.3. Az adatszolgltats trgyt kpez szerzds adatai:
a) az ignyls elutastsnak idpontja, indoka,
b) okirati bizonytkok,
c) jogers brsgi hatrozat szma, az eljr brsg megnevezse, a hatrozat rendelkez rsznek tartalma.
1.4. A kszpnz-helyettest fizetsi eszkz hasznlatval kapcsolatos adatok:
a) a kszpnz-helyettest fizetsi eszkz tpusa s azonostja (szma),
b) a letilts idpontja,
c) a letiltott kszpnz-helyettest fizetsi eszkzzel vgrehajtott mveletek idpontja, szma, sszege,
d) a jogosulatlan felhasznlsok szma,
e) az okozott kr sszege,
f) a brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek idpontja,
g) perre utal megjegyzs.
1.5. A hozzjruls megtagadsval kapcsolatos adatok:
a) a nyilatkozat kelte (hely, dtum),
b) a referenciaadat-szolgltat azonost adatai,
c) az gyfl azonost adatai,
d) a hozzjruls megtagadsra utal megjegyzs.
1.6. az adssgrendezsi eljrst kezdemnyez ads, adstrsa, tovbb az adssgrendezsi eljrsban az ads mellett rsztvev egyb ktelezettre vonatkozan:
1.6.1. Az adssgrendezsi eljrsnak az adssgrendezsi nyilvntarts szerinti gyazonost szma,
1.6.2. Az adssgrendezsi eljrs adatai:
a) az adssgrendezsi eljrs kezdemnyezse benyjtsnak dtuma,
b) az adssgrendezsi eljrs tpusa (brsgon kvli vagy brsgi adssgrendezs)
c) az adssgrendezsi eljrs kezd dtuma:
ca) a brsgon kvli adssgrendezs kezdemnyezsrl a Csaldi Csdvdelmi Szolglat ltal kzztett hirdetmny dtuma, vagy
cb) a brsgi adssgrendezst elrendel brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek napja,
d) az adssgrendezsben rintett fhitelez adszma, megnevezse,
e) az adssgrendezsi eljrsban az adssgrendezs trgyban trtn megegyezs:
ea) a brsgon kvli adssgrendezsi megllapods ltrejttnek dtuma, vagy
eb) a brsgi adssgrendezsi egyezsget jvhagy brsgi vgzs jogerre emelkedsnek napja,
f) az adssgrendezsi eljrs megsznsnek napja:
fa) a brsgon kvli adssgrendezs sikertelensgnek a Csaldi Csdvdelmi Szolglat rszre trtn bejelentse napja, vagy
fb) a brsgi adssgrendezsi eljrst elutast brsgi vgzs jogerre emelkedsnek napja,
fc) a brsgon kvli adssgrendezsi megllapods hatlya megsznst megllapt brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek napja
fd) a brsgi adssgrendezsi egyezsg hatlya megsznsnek brsgi megllaptsa esetn az ezt megllapt brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek napja,
fe) az ads (adstrs) mentestsrl szl brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek napja,
ff) az adst mentest hatrozatot hatlyon kvl helyez brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek napja,
fg) az adssgrendezsnek az ads, adstrs menteslse nlkli megszntetsrl rendelkez brsgi hatrozat jogerre emelkedsnek napja,
fh) a brsgon kvli adssgrendezs sikeres lezrsnak a Csaldi Csdvdelmi Szolglat rszre trtn bejelentse napja
g) az adssgrendezsi eljrs szakaszai: Kezdemnyezs benyjtsa, Kezdemnyezett, Megegyezett, Lezrt
1.6.3. Az gyfl rintettsge (ads, adstrs, az adssgrendezsi eljrsban rszt vev egyb ktelezett).
2. Vllalkozsokkal kapcsolatban nyilvntarthat adatok:
2.1. azonost adatok: a) cgnv, nv,
b) szkhely,
c) cgjegyzkszm, egyni vllalkozi igazolvny szm,
d) adszm.
2.2. Az adatszolgltats trgyt kpez szerzds adatai:
a) a szerzds tpusa s azonostja (szma),
b) a szerzds megktsnek, lejratnak, megsznsnek idpontja,
c) a szerzds megsznsnek mdja,
d) a szerzds sszege s devizaneme, valamint a trleszts mdja s gyakorisga,
e) a KHR tv. 14. -ban meghatrozott felttelek bekvetkezsnek idpontja,
f) a KHR tv. 14. -ban meghatrozott felttelek bekvetkezsekor fennll lejrt s meg nem fizetett tartozs sszege,
g) a lejrt s meg nem fizetett tartozs esedkessgnek idpontja s sszege,
h) a lejrt s meg nem fizetett tartozs megsznsnek idpontja s mdja,
i) a kvetels msik referenciaadat-szolgltat rszre trtn truhzsra, perre utal megjegyzs,
j) eltrleszts tnye, ideje, az eltrlesztett sszeg s a fennll tketartozs sszege, valamint pnzneme,
k) fennll tketartozs sszege s pnzneme,
l) a szerzdses sszeg trleszt rszletnek sszege s devizaneme.
2.3. Azon pnzforgalmi szmlkkal kapcsolatos adatok, amelyeken sorba lltott kvetelseket tartottak nyilvn:
a) a pnzforgalmi szmla vezetsre vonatkoz szerzds azonostja (szma),
b) a sorba lltott kvetelsek sszege s devizaneme,
c) a kvetelsek sorba lltsnak kezd s megsznsi idpontja,
d) perre utal megjegyzs.
2.4. A kszpnz-helyettest fizetsi eszkz elfogadsra irnyul szerzdsre vonatkoz adatok:
a) a szerzds megktsnek, lejratnak, megsznsnek, felfggesztsnek idpontja,
b) perre utal megjegyzs.
MNB tjkoztat a KHR-rl
Tjkoztat letltse